Unikke kameraløsninger til bredlast og særtransport


Bredtransport og særtransport kræver specielle løsninger i form af ekstra kameraudstyr.
Hos Volvo forhandleren Autohuset Vestergaard i Kolding specialbygges lastvogne med henblik på bl.a. særtransport og kørsel med bred last.


Der findes en del kameraleverandører i Danmark, men det er langt fra alle der kan levere så specifikke produkter, som Alulette Vision, fortæller Dirk Petersen, Reservedelsekspedient hos Autohuset Vestergaard lastvognsafdeling i Kolding.

 

 

Bredtransport kræver overblik

Kørsel med bredlast kræver overblik over blinde vinkler, hvilket løses ved hjælp af blindvinkel kameraer.
Med et bakkamerasæt monteret på elektriske udskyder stænger, som kan aktiveres individuelt via betjeningsknap inde i førerhuset, kan lastvognsføren få fuldt overblik over blinde vinkler.

Det unikke ved netop Alulette Visions løsning, er at deres system anvender en elektrisk akuator frem for lufttryk, som er mere upræcist, fortæller Dirk Petersen og tilføjer; at det handler om få millimeter, som er afgørende for om en bredtransport kan navigere rundt. Derfor anvender vi altid dette system, når det skal være nøjagtigt, også selv om det er lidt dyrere.

 

Enkelt og driftssikkert system.

Blindvinkel systemet består af 2 kameraer, 2 aktuatorer samt en 9" eller 10" monitor med split, således at alle kameraer, i dette tilfælde 2 kameraer, kan ses samtidig. Systemet gør det muligt at opsætte optil 4 kameraer.


De tilhørende kameraer er forsynet med hele 18 infrarøde dioder for godt udsyn om natten. Kameraet har desuden 120 graders optik for godt udsyn også til siderne. Derudover er Kameraet Vandtæt og tåler store rystelser.
Hele systemet styres af en styreboks, som i dette tilfælde er placeret i lastvognens udstyrsboks.

Trådløst kamerasystem

Systemet kan også fås som trådløst system. Trådløse systemer er lettere at montere. Alulette Visions kameraer fås også med indbygget magnet og batteri, hvilket muliggør at kameraerne frit kan placeres på godset.

 

Se vores udvalg af kameraløsninger - se udvalg