Pas godt på dit kæreste eje…. nemlig din hest

 Dette kræver at du bl.a. passer godt på din trailer. Så derfor har vi samlet nogle konkrete råd til, hvordan du gør din trailer forårklar.

 

Fugt er din trailers værste fjende

En af de primære årsager til at hestetraileren kan gå hen og blive et farligt transportmiddel, er fugt. Og særligt i år, hvor det har regnet massivt gennem det meste af vinteren, kan der være trængt vand ind under det ellers beskyttende lag af glasfiber eller plast.

De fleste hestetrailere har nemlig en kerne af træfinér, som kan rådne, hvis yderlaget har skader.
Derfor bør du med jævne mellemrum tjekke din trailer og få repareret eventuelle glasfiber skader. Er din trailer af nyere dato dækkes disse skader af forsikringen. Hos Dyrehøj Trailer Center har vi en del af disse forsikringsskader. Er din trailer derimod opbygget af plastbelagt træfiner (Plywood) bør du få udskiftet de plader der er dårlige.

 

Tjek for fugtskader:

Du kan selv tjekke for fugtskader, ved at mærke efter med en skarp genstand, om træet giver efter og virker blødt når du trykker på det. Er dette tilfældet, bør du ikke anvende traileren før de dårlige plader er udskiftet.

Er du i tvivl kan du altid bestille et service og rådgarantikontrol. Det koster, hos Dyrehøj Trailer center kun 650 kr. så er du sikker på at alt er som det skal være. Vi reparerer både glasfiberskader og udskifter både side- og bundplader. Skal bunden udskiftes kan du overveje en aluminiumsbund.

 

Bestil et service og rådgarantikontrol:

Service2

PS: vi holder god afstand. Er du utryg – skal du bare stille traileren i gården. Kommer du fra nærområdet (25 km.) kan vi eventuelt også afhente og levere igen. Kontakt os for mere information herom.

 

Tjek alle fuger

I de fleste trailere er gummemåtten i bunden limet og forsejlet. Alle disse fuger bør du jævnligt gennemgå for skader, også her kan fugt trænge ind og forårsage råd, hvis bunder er af træ.

 

Husker du at kontrollerer dæktryk og dækmønster

Dækmønsteret skal i følge loven have en dybde på minimum 1,6 mm.
Bemærk: Hvis du har en Tempo 100 godkendelse, skal du skifte dæk mindst hver 6. år for at sikre, at dækkene ikke bliver møre og kan risikere at eksplodere under kørslen.
Husk også jævnligt at kontroller dæktryk på din trailer. Se vores vejledning her - Kontroller dæktryk

 

Tjek trailerens el-system

Det er naturligvis vigtigt for trafiksikkerheden, at trailerens lys og lygter fungerer korrekt, når traileren er koblet på bilen. Derfor skal du altid kontrollere, at alt lys virker på din trailer inden du kører afsted.
Få eventuelt hjælp fra en medpassager til at se om lamperne lyser, når du træder på bremsen osv. 
Prøv også gerne flere funktioner samtidig (f. eks. blinklys og stoplys), dette vil eventuelt afsløre om der er dårlig stelforbindelse i trailerens el-system.

Husk også at du IKKE må trække i kablet når du kobler fra, men ALTID skal tage fat i stikket. 

Find flere oplysninger her: trailerens el-system

Hænger din gasfjeder

Med tiden kan bagklappens gasfjedre blive slappe, og kan til sidst blive så tunge at man næsten ikke kan lukke bagklappen, uden først at have trænet vægtløftning gennem tre måneder. Sådan skal det naturligvis ikke være, og desuden kan det være farligt, hvis du ved et uheld skulle få den ned over fødderne.

Har du en Brenderup trailer, kan du forholdsvis nemt selv udskifte dine gasfjedre. Vi har ovenikøbet lavet en lille video der illustrer hvordan. Se den her – Udskiftning af gasfjedre

 Hos Dyrehøj trailer Center har vi altid et stort reservelager til både Böckmann, Humbauer, Brenderup, Variant, Boj, Star, Westfalia og mange andre. Se vores store udvalg på dyrehøj.dk - Reservedele til Trailere.

Se vores udvalg her - Alt i reservedele til din hestetrailer

 

Skån traileren mod solens stråler

Forår og solskin er skønt, men for traileren betyder det nedbrydning af glasfiberen.
Forårssolen er hård, og særligt for trailere opbygget i glasfiber. Derfor bør du beskytte din trailer mod afblejning. Uden beskyttelse risikerer du at der med tiden kan opstå skader, såsom mindre revner der kan forårsage fugtskader.

 

Vi har sammensat et Trailer Make-UP sæt. Med dette sæt kan du polere, beskytte og opfriske matte og slidte overflader. 

 

Sættet består af Poly-Clean, en slibemiddel der opfrisker mat og kedelig glasfiber.

En UV beskyttene voks til Glasfiber og kunststof. Velegnet til opfriskning og beskyttende behandling samt den fantastiske 7-9-13 vinylmakeup, som opfrisker selv gamle plastskærme, plastdele, dæk, gummidele der er helt udmattede.

Trailer Plejeserie

Sættet kan købes online - BESTIL NU

Så er du i tvivl om, hvad du skal lave i din påskeferie, kunne dette være et forslag. Noget hele familien kan være fælles om

 

Tjek også støddæmpere

Hvis trailerens støddæmperne er slidte eller ikke virker, vil der medføre meget ubehag for hesten. Hvis der skal nye støddæmpere til, skal man huske at de fås i forskellige størrelser afhængigt af trailerens vægt.

 

Tjek kuglekoblingen

Tjek at den kan kobles til og sidde korrekt, inden du kører. Kuglekoblingen skal sidde godt fast på bilen og skal være i god stand.

 

Et sidste råd med på vejen

Sørg altid for at rengøre traileren efter brug. Tis og hestemøg er rigtig skidt for din traileres levetid, da det nedbryder materialerne. Sørg derfor for ALTID at feje fuger og revner.

 

Og lige en påmindelse- Har du husket registreringsattesten?

Kører man med trailer, campingvogn eller andet påhæng i Danmark, skal man huske at medbringe registreringsattesten, da man skal kunne dokumentere, hvor meget bilen kan trække.

 

Det var vist det. Rigtig god tur i skoven, stranden eller hvor du ellers måtte finde på at køre hen.

Og husk vi er her for dig, hvis du får brug for reservedele, reparation, service m.m.

 

De bedste hilsner

Dyrehøj Trailer Center