Mange myter om regler for hestetransport !


Der har de seneste år været mange meninger og holdninger til transport af heste. Derfor har vi samlede nogle af de væsentligste headlines i denne artikler. Således at du med god samvittighed kan kører med din hest(e). Også uden at frygte en eventuel politikontrol.


I et interview af Jørgen Kold, chef for Seges Heste, Landbrug & Fødevarer. Mar. 2017, i magasinet -fritidsmarkedet, kunne Jørgen kold fortælle at:
”Når det handler om privat transport af heste, så er det ikke så kompliceret, som man skulle tro. Det, der gør det kompliceret, er, at der er rigtig mange misforståelser", forklarer Jørgen Kold.

”Som privat hesteejer ; er der kun én regel, man som privat hesteejer skal bekymre sig om - og det er at huske hestepasset.”

Han forklarer også at du som privat person, gerne må køre med andres heste og at strøelse ikke er et lovkrav. Desuden kræves ikke specielgodkendelse af dyretransport, hvis du vel og mærket kører heste i privat regi, understreger han.

Læs hele artiklen via dette link fritidsmarkedet.dk


Tjekliste udarbejdet af Dansk Varmblod og SEGES

Dansk Varmblod har fornyeligt i samarbejde med SEGES lavet denne tjekliste, med punker du skal være opmærksom på.

-    Der må ikke være løst gods under transporten og hesten skal kunne stå i naturlig stilling i enkeltboks.

-    Bokslængde skal være minimum 1,5 x stangmål.

-    Uanset karakteren af din transport skal du altid medbringe:
      - Originalt hestepas på alle heste i transporten
      - Registreringsattester på hele vogntoget

 

Kører du transport i ”ikke økonomisk virksomhed” er der ingen krav om transportdokument, autorisation, kompetencebevis og godkendelse af køretøj til dyretransport - uanset afstand. Transport af heste til deltagelse i show eller championatsklasser ved Hingstekåringen vil som hovedregel ikke i sig selv karakteriseres som ”økonomisk virksomhed”. Husk du kan være omfattet af ”økonomisk virksomhed” af andre årsager, fx i forbindelse med erhverv.


Deltagelse i internationale FEI-klasser anses derimod som hovedregel for ”økonomisk virksomhed”

Transport af hingste til deltagelse i hingstekåringen anses også som hovedregel for transport i ”økonomisk virksomhed”, og i den forbindelse træder en række yderligere krav til transportøren og transporten i kraft.

 

Transportregler - økonomisk heste virksomhed

Ved transport i ”økonomisk virksomhed” skal således også medbringes:Transportdokument (oplysninger om ejer, afgangssted og tidspunkt, bestemmelsessted og transportens
forventede varighed)

Godkendelsescertifikat for transportmiddel til dyretransport (Erhverves i synshal. Gyldigt i 5 år)
Ved transport i økonomisk virksomhed,over 65 km medbring altid:
• Kompetencebevis
• Autorisation udstedt af Fødevarestyrelsen (Gyldig i 5 år)
 
Køre/hviletidsreglerne gælder ved erhverv for biler/vogntog med tilladt totalvægt over 3500 kg, og ved ikke-erhverv for biler/vogntog med tilladt totalvægt over 7500 kg.

Hvis du transporterer andres dyr, mod betaling, er det vognmandskørsel og kræver vognmandstilladelse, hvis vogntogets samlede tilladte totalvægt er over 3500 kg.
 
Chauffører, der udfører erhvervsmæssig kørsel for fremmed regning (vognmandskørsel) eller firmakørsel (kørsel med egne heste), er omfattet af kravet om kvalifikationsuddannelse. Læs mere på www.trafikstyrelsen.dk under erhvervstransport/kvalifikationsuddannelse.

Hvis du har en hest i træning eller opstaldet, kan transporten være en del af din firmaaktivitet og kræver ikke vognmandstilladelse.

Hvis du er opmærksom på disse punkter, er du godt forberedt på politiets kontrol, skriver Dansk Varmblod og SEGES


 Kilde: http://old.ridehesten.com/Files/News/File/7a2e8110-0936-4ed1-8864-13a183330c0a.pdf

Se artiklen udgivet af ridehesten her