Ny må du køre 80 km/t med trailer

80 

Fra d. 1 januar 2020 trådte en ny lovgivning i kraft, hvilket betyder at du nu må køre 80 km/t med campingvogn og trailer på landeveje og motortrafikveje i Danmark, medmindre der er skiltet med lavere hastighed. 

Dette betyder ifølge FDM at der selvfølgelig er en højere ulykkesrisiko, men til at det giver et bedre flow i trafikken, uden de mange farlige overhalinger.

 

Læs mere om de nye regler på FDM her
 Ny hastighed med trailer

 

 

Vægtafgift for trailer 2018

Er du indehaver af en trailer der vejer over 500 kg, skal du betale vægtafgift. 

Vaegtafgift Trailer

 

Vægttavler/Vægtpåskrifter

Pr. 1. januar 2017 er kravet om vægttavler på trailere op til 3500kg bortfaldet i Danmark. Dette gælder både gamle og nye trailere. Herunder findes gældende forskrifter for køretøjer og vejledning til synsvirksomheder. Heraf fremgår at kravet om påskrift af vægt er fjernet. Dette bevirker, at krav om påskrifter er fjernet for varebiler og små påhængsvogne (op til 3.500 kg).

Læs mere her:

Færdselsstyrelsen udgiver "Detailforskrifter for Køretøjer" og "Vejledning om syn af køretøjer", der indeholder gældende krav og regler for dansk indregistrerede køretøjer. 

 

Tempo 100 i Danmark

Tempo 100 Danmark 1

Pr. 1. juli 2016 er det blevet muligt at opnå en dansk Tempo 100 godkendelse der gælder i Danmark. De fleste trailere kan godkendes til at køre 100km/h. Men der er visse krav der skal opfyldes og ikke mindst hvad angår det trækkende køretøj.

Start med at kontakte en synshal og oplys bilens og trailerens registreringsnummer og du kan få oplyst om det er muligt at få det pågældende vogntog godkendt til Tempo 100. Reglerne er ret komplicerede og der skal i nogle tilfælde ret dyre konstruktive ændringer til og trailerens totalvægt må ikke være for høj i forhold til bilens køreklare vægt.

Dyrehøj Trailer Center/Jørn Jepsen

 

 

Du finder alle vores Guides samt råd og vejledning her